Veelgestelde vragen

Ik heb al veel ervaring in de sneeuw, heeft het nog zin om te trainen op een rollerbaan?

Er zit verschil tussen skiën in de sneeuw en op een rollerbaan. Op de rollerbaan gaan we vooral bezig met je techniek en het perfectioneren hiervan. De rollerbaan is voorzien van spiegels waardoor je jezelf kan zien skiën en je zo perfect kan focussen op je techniek. Onze instructeur staat voor aan de baan en heeft veel oog voor jou als skiër, hierdoor krijg je veel en direct feedback. Je zult merken dat je techniek, balansgevoel, coördinatie en conditie met stappen vooruit gaan. Bovenal is skiën op de indoor rolbaan ook gewoon erg leuk om te doen!

Kan ik ook vrij skiën op de rollerbaan?

In verband met de veiligheid is het niet mogelijk om vrij te skiën op de rollerbaan. Er moet altijd een instructeur aanwezig zijn om de baan te bedienen. 

Is skiën op een rollerbaan veilig?

Skiën is een sport die risico’s met zich meebrengt. Echter zullen onze instructeurs er alles aan doen om het risico op blessures zo veel mogelijk te beperken. Wanneer je bij ons op de rollerbaan aan het skiën bent, sta je altijd onder toezicht van een opgeleide instructeur. Onze instructeurs hebben tijdens de lessen altijd een afstandsbediening in hun hand waarmee de baan direct uitgezet kan worden bij een (dreigende) val.

Daarnaast adviseren wij het volgende om de risico’s te beperken:
– Drink geen alcohol voor of tijdens de training.
– Zorg voor een goede basisconditie.
– Draag beschermende kleding (lange broek en lange mouwen).
– Draag een helm.

Ik heb hoogtevrees, kan ik wel trainen?

Het hebben van hoogtevrees of angst tijdens het skiën kan erg vervelend zijn. Met onze trainingen op de rollerbaan train je in een veilige en gecontroleerde omgeving op je techniek, hierdoor kun je met meer zelfvertrouwen en minder angst op wintersport.

Kan ik het hele jaar door skiën op de rollerbaan?

Aangezien we niet afhankelijk zijn van sneeuwval is er het hele jaar door de mogelijkheid om bij ons te komen skiën.

Hoelang van tevoren moet ik aanwezig zijn?

Aangezien we met tijdblokken werken is het belangrijk dat iedereen optijd aanwezig is. Zorg er daarom voor dat je 10-15 minuten voor aanvang van de les (omgekleed) aanwezig bent, zodat we direct kunnen beginnen met de les. 

Vanaf welke leeftijd mag mijn kind skiën op de rollerbaan?

Onze skilessen zijn beschikbaar voor kinderen vanaf 4 jaar. 

Hoelang duurt een les?

De les duurt een uur en is ingedeeld in 3 blokken van 10 minuten. Je wisselt 10 minuten skiën af met 10 minuten pauze. Tijdens deze pauze ga je samen met de leraar je techniek analyseren zodat je mogelijke verbeterpunten tijdens het volgende blok meteen in de praktijk kan brengen. 

Kan ik met een familielid of vriend tegelijk skiën?

Dit is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de leeftijd en het skiniveau van de deelnemers. Graag vragen we je contact met ons op te nemen zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden. 

Kan ik mijn eigen ski materiaal gebruiken tijdens de les?

Eigen ski’s zijn helaas niet geschikt voor onze baan. Wij hebben speciale ski’s beschikbaar voor tijdens de lessen, deze zijn bij de prijs inbegrepen. Wel mag je je eigen skischoenen en helm gebruiken. 

Welke kleding moet ik aan?

De ski hal wordt niet verwarmd, dit omdat het skiën als erg intensief wordt ervaren. De binnentemperaturen zijn vergelijkbaar met de buitentemperaturen. Het is sterk aan te raden om in ieder geval een shirt of dunne trui met lange mouwen aan te doen. Verder raden wij je aan om een dunne skibroek te dragen. Als je deze niet hebt is een broek met veel bewegingsruimte ook voldoende. De baan is vochtig, dus hou er rekening mee dat je kleding nat kan worden. Vergeet uiteraard je skisokken niet.

Is het koud op de rollerbaan?

De ski hal wordt niet verwarmd, dit omdat het skiën als erg intensief wordt ervaren. De binnentemperaturen zijn vergelijkbaar met de buitentemperaturen. Werken in laagjes net als in de bergen is aan te raden.

Zijn er kluisjes aanwezig?

Er zijn in de skihal geen kluisjes aanwezig, neem daarom alleen je essentiële spullen mee. 

Moet ik handschoenen dragen tijdens de les?

De ski hal wordt niet verwarmd, dit omdat het skiën als erg intensief wordt ervaren. De binnentemperaturen zijn vergelijkbaar met de buitentemperaturen. Het is dus niet noodzakelijk om handschoenen te dragen. 

Zit het materiaal bij de les inbegrepen?

Het gebruik van ski’s, skischoenen, stokken en een helm zit bij de les inbegrepen. Wel kun je ervoor kiezen om je eigen skischoenen en helm te gebruiken.

Wat voor materiaal heb ik nodig voor het skiën of snowboarden?

Om te kunnen skiën heb je ski’s, skischoenen en skistokken nodig, deze zitten bij de lesprijs inbegrepen. In verband met de veiligheid is het verplicht om bij ons een helm te dragen, ook dit zit bij de prijs inbegrepen.

Moet ik bij betaling rekening houden met extra kosten?

Bij betaling worden geen extra kosten in rekening gebracht. 

Tot hoe ver van tevoren kan ik mijn lestijd of lesdatum wijzigen?

Bij annuleren of verplaatsen van een les tot 24 uur voor aanvang van de les, kan de les op een ander tijdstip worden ingehaald

Skischool aanbod

PRIJZEN

PRIVÉLESSEN

VOLWASSENEN

KINDEREN

BETAAL VEILIG & MAKKELIJK

Nieuwsbrief

© SNOWSPORTS BILTHOVEN          PRIVACYBELEID          DISCLAIMER          COOKIES